Jeugd

Les

De tennis- en padellessen bij de Franeker Tennis & Padel Club worden verzorgd voor Tennis en Padel school Van der Lecq. De professionele trainers verzorgen de lessen en de training van de spelers, ze adviseren de Technische Commissie bij de bepalingen van de speelsterkte van de leden en controleren of de banen goed en regelmatig bespeeld worden. Aan het volgen van lessen zijn kosten verbonden. Zie site (www.tennislh.nl)

Jeugd toernooien

ROGG staat voor Rood (miniveld, dus ook voor kinderen die net zijn begonnen) Oranje, Groen en Geel.

Het ROGG-toernooi zal zijn tussen 9.00 – 17.00, je bent alleen een dagdeel aanwezig ongeveer 1 tot 2 uren.

Exacte tijden hangen af van de opgave. Je krijgt 1 of 2 dagen voor het toernooi de tijd door gemaild.

Tijd indicatie:

– Rood speelt meestal tussen 9.30 – 11.00

– Oranje speelt tussen 9.30 – 13.00

– Groen / geel begint op zijn vroegst 11.00

Waar: Tennishal de Buurfrou, Middelweg-Oost 34, 9077 SB Vrouwenparochie

Voor wie: Alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar

Prestatief programma

Friesland is opgedeeld in 5 kringen. Tennis en Padel school Van der Lecq fungeert vanaf 2015-2016 als trainingsplaats van talenten van Noordwest Friesland. Alle kinderen in Noordwest Friesland kunnen zich hier voor aanmelden. Er wordt dan een programma op maat gemaakt voor de speler. Dit kunnen groepstraining zijn maar ook in kleinere groepen, duo of privé training

Samenwerking binnen de tennisschool

Tennis en Padel school Van der Lecq geeft op 7 verenigingen tennislessen. Kinderen die prestatief willen tennissen brengen zij in de trainingen samen zodat het niveau van de groepen goed is en iedereen de mogelijkheid heeft om zich ontwikkelen. Door deze samenwerking kunnen zij kinderen opleiden tot de beteren van Friesland en in Nederland richting top 50.

Zaterdag wedstrijdtraining

Op zaterdag is in Franeker een training voor rood en oranje een training van 75 minuten en voor groen / geel van 90 minuten waarin 30-40 minuten aandacht wordt gegeven aan het fysieke gedeelte van tennis. De rest van de training zal de meeste aandacht gaan het tactische en mentale gedeelte.

Voor trainingsdata zie(www.tennislh.nl)