Tennis & Padel

Les

De tennis en padel lessen bij de Franeker Tennis & Padel Club worden verzorgd voor Tennis en Padel school Van der Lecq. De professionele trainers verzorgen de lessen en de training van de spelers, ze adviseren de Technische Commissie bij de bepalingen van de speelsterkte van de leden en controleren of de banen goed en regelmatig bespeeld worden. Aan het volgen van lessen zijn kosten verbonden.(www.tennislh.nl)

Competitie

Met een team van minimaal 4 personen kan je in het voor en najaar meedoen aan de KNLTB competitie. Wanneer en op welke dagen wordt bekend gemaakt via de site van de KNLTB.

Wintercompetitie

De tennisschool organiseert de competitie.

Speeldag: zaterdag / zondag heren, zondag dames,
zondag gemengd
Speeltijd: 8 wedstrijden van 80 minuten (www.tennislh.nl)

Toernooien

Alle toernooien zijn op de site van de KNLTB te vinden. Niet te vergeten: de Franeker Open, supergezellig.

Naast de KNLTB toernooien zijn er verenigingstoernooien, bijvoorbeeld: lessers toernooi en ladys only.

Tossen

Hoe gaat het in zijn werk. Tossen houdt in dat je alleen naar de tennis komt en vervolgens wordt ingedeeld voor een dubbelpartij ( je hoeft dus geen tennispartner te hebben). Dit kan gemengd zijn of alleen dames/heren. Het is maar net hoe het uitkomt. De toss is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft je niet aan te melden maar alleen langs te komen met je tennisracket en de rest gaat vanzelf.

Wanneer kan je tossen:

Dinsdagochtend toss van 9:30 tot 11:30
Woensdagochtend toss van 9:00 tot 10.00 voor dames 60 +
Donderdagochtend toss van 9:30 tot 11:30
Donderdagavond toss van 19:30 tot 20:30 en 20:30 tot 21:30

Behalve op woensdag zijn er twee startmomenten Op dinsdag- en donderdagochtend om 9:30 uur en 10:30 uur en op donderdagavond om 19.30 uur en 20.30 uur. Je mag aan beide uren meedoen, maar je kan ook kiezen voor 1 uur. Bij het tossen wordt geprobeerd rekening te houden met ieders speelsterkte. Tossen is een leuke manier om andere clubleden te leren kennen en lekker te tennissen.